Srebrenik.NETwork

Uprava za indirektno oporezivanje BiH raspisala je konkurs za 45 radnika

Uprava za indirektno oporezivanje BiH raspisala je konkurs za 45 radnika na neodređeno vrijeme, a uskoro će uslijediti novi konkurs za zapošljavanje dodatnih 75 radnika.

Uprava oglašenim konkursom traži administrativne radnike, saradnike za naplatu prihoda, obradu trezorskih obrazaca i plata, saradnike za akcizne markice i oduzetu robu i carinike. U planu je i zapošljavanje knjigovođa, arhivara, recepcionera-čuvara, voditelja pisarnice i radnika za održavanje opreme, elektro i mašinskih instalacija.

U UIO ističu da će uskoro i Agencija za državnu službu BiH raspisati konkurs za zapošljavanje 75 radnika i da su saglasnost za povećanje broja zaposlenih dobili od Vijeća ministara BiH.

“Konkursnu proceduru za 45 radnika sprovodi UIO, dok će Agencija za državnu službu sprovesti javni poziv za prijem 75 državnih službenika. Prema sistematizaciji trebalo bi da imamo 2.718 radih mjesta, a u ovom trenutku imamo mnogo manje zaposlenih. Prijemom radnika u ovoj godini nećemo opet dostići broj zaposlenih u skladu sa sistematizacijom, zbog čega očekujemo da nam i u idućoj godini bude odobreno dodatno zapošljavanje” – kazao je načelnik Odjeljenja za komunikacije u UIO Ratko Kovačević.

Konkurs je raspisan 14. 09. 2017 godine, otvoren je 15 dana, a detalje javnog konkursa možete preuzeti OVDJE: http://www.new.uino.gov.ba/…/0/0/14-09-2017-15-15-…/2764/k11