Srebrenik.NET / Vijesti / Umrla jedna od najomraženijih novinarki ovih prostora: Početkom rata aktivno se uključila u Miloševićevu huškačku propagandu

Umrla jedna od najomraženijih novinarki ovih prostora: Početkom rata aktivno se uključila u Miloševićevu huškačku propagandu

Jedna od napoznatijih novinarki koja je aktivno sudjelovala u ratnohuškačkoj akciji Miloševićeve Srbije, Mila Štula – umrla je u Beogradu, objavio je Blic. Navodno je bolovala od karcinoma.

Mila Štula je nakon odlaska iz Zagreba, radila kao dugogodišnja voditeljica na Radio televiziji Srbije. Javnost je uglavnom pamti kao važan točak u ratnoj mašineriji, koja je služila za uzbunjivanje javnosti u službi velikosrpske agresije.

 

mila-stula

I u Srbiji je pamte kao novinarku koja je uglavnom služila za diskvalifikaciju opozicije, vjerna režimu Slobodana Miloševića.

Mila Štula bila je kćerka generala SFRJ Milana Štule, a u braku s hrvatskim biznismenom Vanjom Špiljkom, sinom tadašnjeg moćnika Mike Špiljka, bila je sve do raspada bivše države. Pisala je u sedmičniku ‘Danas’, a početkom rata 1991. iz Zagreba je otišla u Beograd.

 

The post Umrla jedna od najomraženijih novinarki ovih prostora: Početkom rata aktivno se uključila u Miloševićevu huškačku propagandu appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico