Ukidaju se uslovni predmeti na svim fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu

Odluka stupa na snagu odmah i ostaje na snazi dok se Pravila studiranja ne usklade sa Zakonom o visokom obrazovanju KS.

“Još jednom izražavamo zahvalnost rukovodstvu UNSA, ali i našem bivšem rukovodstvu na čelu sa kolegom Harisom Zahiragićem, koji su stvorili uslove za donošenje ovakvih odluka”, rekao je Merim Serdarević, predsjednik Studentskog parlamenta UNSA koji se zalagao za ovakvu odluku.

Također, Senat UNSA-e je donio Zaključak kojim se studentima koji su prijavili završni rad ili završni ispit na I ciklusu studija do 05.10.2017. godine, dozvoljava naknadno dostavljanje dopune dokumentacije, pod uslovom da su ranije predali nepotpunu prijavu za upis na II ciklus studija.

Nastava na UNSA počinje 02.10. na fakultetima koji su stekli uslove, te će se tada na svim fakultetima izvršen prijem brucoša, dok će nastava na ostalim fakultetima početi 09.10.2017. godine.

Izvor: klix

The post Ukidaju se uslovni predmeti na svim fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]