Tvrđava Gradina Srebrenik

Uhapšeno sedam osoba među kojima i pripadnik PU Gradačac

Pripadnici Federalne uprave policije od jutros vrše pretrese na više od 20 lokacija na području općine Gradačac. Uhapšeno sedam osoba, a akcija je usmjerena protiv osoba koje se dovode u vezu s organizovanim kriminalom.

Policijska akcija počela je rano jutros. Prvo je uhapšen vođa organizovane kriminalne grupe Elvir Kuduzović. Nakon toga uslijedila su hapšenja i ostalih članova ove kriminalne grupe. Uhapšeni su njegov brat Alen Kuduzović te Rešo Kuduzović, Ismar Kapetanović, Amer Emić, Elvedin Mašić, Emir Delić i Emir Ademović, inspektor Odjela kriminalističke policije PU Gradačac, a za određenim osobama se još uvijek traga.

„Ove osobe se dovode uvezu s organizovanim kriminalom, tj. činjenjem većeg broja različitih krivičnih djela u jednom dužem vremensku periodu. Među njima su lihvarstvo, iznude, zloupotreba poločaja i ovlaštenja, krivično djelo iz oblasti imovinskih delikata, iz oblasti droga, nedozvoljenog držanja oružja“, navodi portparol Tužilaštva TK-a Admir Arnautović.

Ismar Kapetanović je, saznaje Federalna televizija, za ovu kriminalnu grupu odrađivao fizička premlaćivanja, dok je inspektor Emir Ademović osumnjičen za zloupotrebu položaja jer je sarađivao s ovom kriminalnom grupom. Prema Arnautovićevim riječima, akcija još traje i nastavit će se u narednom periodu.

Pretreseno je više od 20 lokacija. Pretreseni su kuće i pomoćni objekti koje su koristili osumnjičeni kao i automobili. Akciju kodnog naziva „Butik“ po naredbi Kantonalnog suda Tuzla izvršili su pripadnici Federalne uprave policije u saradnji s Tužilaštvom Tuzlanskog kantona, kojem će tokom sutrašnjeg dana biti predati uhapšeni članovi ove kriminalne grupe.

(federalna.ba)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši