Uhapšene varalice iz Modriče, novac od prevare koristili da se klade

Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Doboj, lišili su slobode osobe S.P. i B.Š. na području Modriče zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo kompjuterska prevara.

S.P. i B.Š. se sumnjiče da su krivično djelo izvršili od marta 2016. godine do dana lišenja slobode, korištenjem oko 300 telefonskih brojeva i više lažnih profila kreiranih na društvenoj mreži Facebook, slanjem SMS poruka i poruka putem Messangera, lažno se predstavljajući kao osobe poznate oštećenima, od njih tražili uplatu dopuna na SIM kartice u iznosima od 2 do 50 KM, saopćeno je iz entitetske policije.

Osumnjičeni su uplaćene iznose koristili kako bi izvršili uplate za online klađenje na sportskoj kladionici, a ovim krivičnim djelom pričinjena je materijalna šteta u do sada utvrđenom iznosu od oko 83.000 KM.

Iz Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozivaju građane koji su imali slične situacije, odnosno koji su posredstvom mobilnih telefona dobijali slične sms poruke, da ta djela prijave u najbližu policijsku stanicu.

The post Uhapšene varalice iz Modriče, novac od prevare koristili da se klade appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]