Uhapšen 91 uposlenik Ministarstva vanjskih poslova Turske

Tužitelji u glavnom gradu Ankari izdali su danas potjernice za 249 osumnjičenika prije operacija u 42 pokrajine. Osumnjičenici su u Ministarstvo vanjskih poslova zaposleni 2010., 2011., 2012. i 2013., navodi se u saopćenju tužitelja, prenosi Agencija Anadolija (AA).

Hapšenja su izvršena u sklopu istraga o nepravilnostima učinjenim tokom ispita u korist članova FETO-a.

FETO i njegov vođa iz SAD-a Fetullah Gulen orkestrirali su propali udar od 15. jula 2016. godine kada je 251 osoba poginula i 2.200 ozlijeđeno.

Ankara također optužuje FETO da stoji iza dugotrajne kampanje za zbacivanje aktulene vlasti putem infiltracije u turske institucije, posebno vojsku, policiju i pravosuđe.

The post Uhapšen 91 uposlenik Ministarstva vanjskih poslova Turske appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]