Srebrenik.NET / Vijesti / UEFA: Stadion “Asim Ferhatović Hase” ne ispunjava uslove

UEFA: Stadion “Asim Ferhatović Hase” ne ispunjava uslove

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovijne, po svemu sudeći, neće moći igrati utakmice kvalifikacija na Stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Naime, u protekla dva dana u BiH je boravio Thierry Favre, sekretar UEFA Odjela za stadione i sigurnost i pomoćnik direktora Odjela za nacionalne asocijacije, koji je izvršio inspekcije stadiona “Bilino polje” i “Asim Ferhatović Hase”.

Po Favreovoj ocjeni stadion “Bilino polje” je blizu ispunjenja uslova iz treće kategorije UEFA pravilnika za infrastrukturu stadiona, dok Stadion “Asim Ferhatović Hase” u ovom momentu ne ispunjava čak ni uvjete stadiona iz druge kategorije, saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH.

Menadžment JU Centra za sport i rekreaciju upoznao je predstavnika UEFA-e o planu rekonstrukcije stadiona te problemima u finansiranju.

Favre je ocijenio da je neophodan angažman na bržem osiguravanju sredstava te najavio novu inspekciju u prvoj sedmici jula. Pojasnio je da Stadion “Asim Ferhatović Hase” neće dobiti dozvolu UEFA-e za odigravanje kvalifikacionih mečeva reprezentacije, kao i utakmica klupskih UEFA takmičenja, ako najmanje 70% planiranih radova na rekonstrukciji ne bude do tada završeno.

Izvor: 24sata.info

Ostavi komentar