U Gornjim Moranjcima otvoren park za djecu

11262318_10204246148535070_198815950_nU subotu, 9.5.2015. u Gornjim Moranjcima kod Srebrenika, upriličeno je svečano otvorenje Parka za djecu i mlade ”Nail Mašić Maša”. Ovaj park je finansirala Fondacija tuzlanske zajednice, Omladinska banka Srebrenik uz pomoć firmi sa područja općine Srebrenik.

Projekat su napisali mladi Mjesne zajednice G. Moranjci. Fondacija je taj projekat odobrila, te se u aprilu ove godine krenulo sa radovima. Sve je završeno i jučer je upriličeno otvorenje. U realizaciju projekta uloženo je preko dvije hiljade KM, a projekat sadrži: ljuljaške, klacklalice, tobogan, jarbole, klupe, table sa natpisima i kante za smeće.

U prisustvu brojne omladine i djece, simbolično, vrpcu su presjekli: koordinator projekta Haris Vehabović te ispred Fondacije tuzlanske zajednice Emina Beganović. Poslije svečanog dijela održan je dječiji turnir povodom otvorenja ovog parka, na kojem su prvo mjesto osvojili ekipa Sladne a drugo ekipa G. Moranjaka.

Inače, park nosi ime mladog igrača, srebreničkog fudbalskog kluba Gradina, Naila Mašića, koji je rodom iz ovog mjesta, a prošle godine je nažalost tragično preminuo u 21. godini života.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …