U FBiH gorivo poskupjelo za pet feninga, vozači nezadovoljni

“U odnosu na 31. mart cijene naftnih derivata su porasle za pet feninga po litru. Trenutna prosječna cijena u FBiH, kada je riječ o dizelu, iznosi 2,31 KM, dok je cijena benzina 2,26 KM. Ovdje se radi o BMB 95 gorivu”, navedeno je iz Federalnog ministarstva trgovine.

Također, naveli su kako trenutno barel nafte na tržištu košta 74 dolara te su istakli kako nije moguće predvidjeti hoće li u skorijoj budućnosti doći do dodatnog povećanja ili snižavanja cijena naftnih derivata.

Isto tako, iz Federalnog ministarstva trgovine kazali su kako razvijaju eOPC projekt kojim nastoje potaknuti tržišnu utakmicu u vezi s maloprodajom naftnih derivata kako bi zaštitili potrošače i olakšali rad kontrolnim organima.

Pojašnjavaju da se eOPC sastoji iz dva dijela. Prvi podrazumijeva da benzinske pumpe nadležnom ministarstvu prijavljuju cijene putem posebno izrađene aplikacije, a drugi se odnosi na posebnu mobilnu aplikaciju putem koje će svi građani imati uvid u cijene naftnih derivata na benzinskim pumpama i njihove eventualne promjene.

The post U FBiH gorivo poskupjelo za pet feninga, vozači nezadovoljni appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]