Tvrđava Gradina Srebrenik

TUŽNA PRIČA 7-GODIŠNJAKA IZ PALANKE KOD BRČKOG KOJI TREBA VAŠU POMOĆ: NE PLAČI BABO AKO UMREM!

elvedin-deronjic-nSedmogodišnji dječak Elvedin Deronjić iz Palanke kod Brčkog vodi tešku borbu za život. Ovaj dječak je rođen bez jednog bubrega, a drugi je otkazao. Osim toga ovome dječaku je dijagnosticiran i tumor u stomaku.

Ovaj dječak je prije dvije godine ostao bez majke koja je umrla samo nekoliko dana nakon poroda, a umrla je i tek rođena djevojčica, pa je Elvedin umjesto da se raduje sestri tugovao i za njom i za majkom.

Spas za ovoga dječaka je transplantacija bubrega za šta je potrebo najmanje 30.000 maraka koje dječakov otac Esed nema.

Brčanski humanisti pokrenuli su akciju pomoći. U Palanci će 23. februara biti održan humanitarni koncert. No, taj novac neće biti ni izbliza dovoljan. Zbog toga apeluju da svi koji mogu pomognu malom Elvedinu.

– Srce mi je gotovo puklo od tuge kada sam ga čuo da ocu kaže: Babo, nemoj plakati ako umrem, umrle su i mama i seka…, kaže jedan od organizatora humanitarne akcije, Jasmin Husejnović, prenosi „bportal.ba“.

Svi oni koji žele pomoći malom Elvedinu mogu to uraditi uplatom na žiro-račun u NLB banci: 1322402008974213, na ime Esed Deronjić.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Jasmina Husejnovića na broj telefona 062 783 939 ili putem Facebook profila.elvedin-apel-pomoc copy

DETALJI O SMRTI MUHIBE I TEK ROĐENE DJEVOJČICE

U Palanci kod Brčkog dugo se nije dogodio taragičniji slučaj od ovoga koji je zadesio porodicu Deronjić kada  je Esed za samo četiri dana ostao bez tek rođene kćerkice i supruge Muhibe(42), a 4-godišnji Elvedin bez sestre i majke.

Muhiba je, prema izjavi njenog supruga Eseda, bila u sedmom mjesecu trudnoće i sa oduševljenjem je čekala termin za porođaj.

-Sve je pošlo naopako kada sam u kuću i zatekao Muhibu bez svijesti na podu. Odmah sam je odvezao ljekaru u Brčko gdje su je, zbog pretpostavke da se radi o prijevremenom porodu porodili carskim rezom, te zbog teškog stanja i nju i djete su poslali u Tuzlu. Kako sam saznao nije se radilo o prijevremenom porodu nego o moždanom udaru. Beba je umrla 13. a supruga 17.februara 2010.godine- kazuje nam Esed koji je u velikom šoku zbog tragedije koja mu se dogodila.

Muhiba je ukopana na mjesnom mezarju u Palanci 19.februara 2010.godine. /A.M./
esed-deronjic-tabut-supruga-t copy

otisak.ba

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši