Tom Hanks otkrio tajnu sretnog braka i rekao: Ona me voli i kad sam mršav i debeo

Tom Hanks i Rita Wilson upoznali su se 1985. godine za vrijeme snimanja filma “Volonterizam” u kojem su glumili zaljubljeni par. Tom je bio u braku i imao je dvoje djece, a Rita je bila zaručena.
Međutim, zaljubili su se na prvi pogled, tri godine su se tajno viđali, a onda se Hanks razveo i zaprosio Ritu. Hanks kaže da je prvi brak sklopio impulsivno, da je bio mlad i da nije razmišljao. Ističe da morate dobro razmisliti i svjesno odlučiti da li želite i da li ste spremni za bračnu zajednicu, a savjetuje da ne stupate u brak prije nego napuniti 30 godina.
Drugi savjet slavnog glumca je da partneru izađete u susret, čak i u najkritičnijim situacijama. Hank je katolik, a Rita je pripadnica grčke pravoslavne crkve. S obzirom na to da je znao koliko je Riti važna religija, odlučio je promijeniti svoju vjeroispovijest.

“Žrtvovao sam se zbog svoje supruge. Rita ima grčke korijene i pripadnica je pravoslavne vjeroispovesti, dok sam ja katolik. Poštujem njenu porodicu pa sam odlučio preći na pravoslavlje”, pojasnio je.

Jedan od ključnih uvjeta sretnog braka je podrška. Tokom godina koje su proveli zajedno proživjeli su mnogo, no uvijek su podržavali jedno drugo.

“Ovdje sam zahvaljujući ženi koja mi svaki dan pokazuje šta znači ljubav”, rekao je Hanks 1994. godine kada je dobio prvog Oscara.

Rita je 2015. godine otkrila da ima rak dojke. Iako je strahovala kako će se to odraziti na njihov brak, Hanks se potrudio da joj pruži još više ljubavi i podrške.

“Sve što mogu da uradim je da se duboko naklonim svojoj ženi zbog njene ogromne hrabrosti,” rekao je tada Tom,a Rita je srećom uspješno pobijedila opaku bolest.

Hanks savjetuje da za svog partnera činite male i lijepe stvari.

“Moja supruga je moja ljubavnica, vezani smo na način koji prevazilazi riječ žena, djevojka ili majka. Ne mogu zamisliti život bez nje. Često joj ostavljam poruke na telefonu ili u kuhinji, kucam poruke na pisaćim mašinama koje godinama skupljam, poželim joj divan dan i slično. Osim toga, fotografišem sve oko sebe kada nije pored mene i šaljem joj fotografije. Mislim da joj se to sviđa”, ispričao je.

Tvrdi da je veoma važno da njegujete zajedničke navike i da volite svog partnera bez obzira na sve.

“Ova žena me voli kad sam debeo i kad sam mršav. Voli me kad sam ćelav i voli me kad imam kosu. Ova žena me voli, ja to znam. Zbog toga sam sretan čovjek”, rekao je.

No, najvažnija stvar koja je preduvjet sretnog braka je pronaći pravu osobu.

“Tajna je u tome što sam oženjen pravom ženom. Imao sam sreću da oženim divnu Ritu Wilson. Ja sam najsretniji čovjek na svijetu”, naglasio je više puta Hanks.

IZVOR: Klix.ba

The post Tom Hanks otkrio tajnu sretnog braka i rekao: Ona me voli i kad sam mršav i debeo appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]