Stranke nakon sastanka u KS: Nova skupštinska većina će do kraja godine usvojiti budžet

Sastanku su prisustvovali predstavnici Naše stranke, Socijaldemokratske partije BiH, Demokratske fronte, Naroda i pravde, Saveza za bolju budućnost i Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Edin Forto iz Naše stranke je istakao da postoji apsolutno opredijeljenje prisutnih stranaka da se ide u smjeru programskog djelovanja.

“Vodićemo se osnovnim načelima demokratije radi uspstave vladavine prava koje je ozbiljno narušena u ovom izbornom procesu. Imamo legitimitet da predstavljamo više od 125 hiljada građana u Kantonu Sarajevo. Sve dogovoreno principe ćemo realizovati zastupajući isključivo interes građana Kantona Sarajevo. Imat ćemo akcenat na mjerama koje će unaprijediti život građana u KS. Cilj koji smo postavili na ovom sastanku je da ćemo do kraja ove godine imati budžet koji će skrojiti ova skupštinska većina”, rekao je Forto, dodavši da sada kreću u proces koji su na lijevoj strani već završili.

Elmedin Konaković iz stranke Narod i Pravda je napomenuo da su prisustvovali jednom drugačijem sastanku od onih koji su uobičajeni na političkoj sceni, sa akcentom na programske aktivnosti u prvom planu i na mjere koje bi trebale poboljšati kvalitet života u KS.

“Rokovi jesu propisani određenim aktima, a deset dana od objave službenih rezultata treba da se formira skupštinska većina. Očekivano je da do 16. oktobra ona bude formirana. Mi smo zadužili radne grupe koje će raditi na usaglašavanju naših dokumenata. Radne grupe će raditi marljivo i naporno narednih nekoliko dana”, istakao je Konaković.

Klix.ba

The post Stranke nakon sastanka u KS: Nova skupštinska većina će do kraja godine usvojiti budžet appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]