Srebrenik.NETwork

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić zagovara podjelu Kosovo i priključenje manjeg bh. entiteta Srbiji

Tvrđava Gradina Srebrenik

Ivica Dacic usrani pacic

Dačić je za beogradski NIN ocijenio da je ragraničenje između Srbije i Albanije “jedina opcija”

“Kosovo treba podijeliti između Srbije i Albanije”, izjavio je po prvi put javno srbijanski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Ipak, to nije kraj skandalu jer bi Dačić, uz podjelu Kosova koje je međunarodno priznato i više nema nikakve veze sa Srbijom, “Republiku Srpsku priključio Srbiji”?!

“Ako sutra RS na referendumu donese odluku o otcjepljenju, šta će oni biti? Nezavisna država ili će doneti odluku o priključenju i zajedničkom životu sa Srbijom?”, upitao je Dačić i ocijenio da je to “normalno”, zato što je to isti narod.

On je u intervjju za novi broj beogradskog nedjeljnika NIN ocijenio da je ragraničenje između Srbije i Albanije “jedina realna opcija”.

“Pokušali smo ratom da branimo Kosovo, nismo uspjeli. I zato govorim o razgraničenju, dok ne bude kasno. A to znači korekciju granica između dve susedne države – Srbije i Albanije”, rekao je Dačić, koji je  i lider Socijalističke partije Srbije.

On smatra da je Srbija napravila grešku, jer o Kosovu nije razgovarala sa Albanijom.

“Srbija nije ni trebalo da prizna nikog drugog kao pregovrača s druge strane, osim Albanije. Zar smo mi stvarno naivni da mislimo da će Kosovo opstati kao nezavisna, samostalna država?”, upitao je Dačić.

Odgovarajući na pitanje zašto misli da je lakše podijeliti Kosovo između Albanije i Srbije, nego između Srbije i kosovskih vlasti, Dačić je rekao da su Albanci na Kosovu nacionalna manjina Albanije.

“Sad neko kaže da su to ideje 19. veka. Možda jesu, ali su to ideje koje su primenili Slovenci i Hrvati, pa i Crnogorci, na kraju krajeva”, istakao je Dačić, navodeći da srpskom narodu “ne trebaju bajke o multietničkom životu”.

On je rekao da Srbi moraju da stave tačku na probleme koji predstavljaju “rak-ranu”.

Dačić je ocijenio i da dijalog Prištine i Beograda neće riješiti suštinsko pitanje zbog stava zemalja EU i SAD i da će najveći domet razgovora biti “neka vrsta specijalne autonomije za Srbe na sjeveru”.