Tvrđava Gradina Srebrenik

Spionica-Vehid Begić pronađen bez svijesti i slomljene lobanje

Vehid Begić (30), prognanik iz Zvornika s privremenim boravkom u Špionici, jučer u 7.15 sati pronađen je bez svijesti i s teškim povredama ispred kuće svog oca Šabana u Špionici kod Srebrenika.

Begića je slučajno primijetio Nijaz Husić, mještanin Špionice, i o tome odmah obavijestio dežurnog u Policijskoj stanici Srebrenik.

Obilato krvario

Nakon poziva iz policije, ubrzo je na lice mjesta stigla medicinska ekipa Doma zdravlja Srebrenik, koja je sanitetskim vozilom prevezla Vehida u Hitnu službu, odakle je, nakon ukazane prve pomoći, upućen u UKC Tuzla, gdje je zadržan na liječenju na Odjelu intenzivne njege.

Kako saznajemo od Samira Tursunovića, dežurnog ljekara u Hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, Begić je zadobio više povreda glave. Imao je podljev ispod lijevog oka te povrede u dijelu potiljka i tjemena, koje su mogle nastati zbog pada ili udarca nepoznatim tupim predmetom.

Živio sam

I prilikom prijema u Hitnu službu obilato je krvario i bio je bez svijesti, a zbog velike lokve krvi na mjestu gdje je pronađen i rane na tjemenu postoji i sumnja da je zadobio frakturu lobanje.

Iako se u blizini nalazi nekoliko kuća, niko od komšija ništa nije čuo i primijetio, a s obzirom na činjenicu da je mladić još u besvjesnom stanju, u policiji se nisu mogli izjasniti radi li se o slučajnom padu ili je neko nesretnog mladića pretukao i ostavio na kućnom pragu da iskrvari.

Kako saznajemo od njegovih komšija, Vehid Begić posljednjih nekoliko godina živio je sam u očevoj kući u Špionici, a njegovi roditelji i ostali članovi porodice već duže borave u Austriji. Uviđaj su obavili inspektori Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik, a istraga, koja je u toku, trebala bi otkriti na koji je način zadobio teške povrede.

Komšija pozvao policiju

– Automobilom sam se kretao lokalnim putem u pravcu centra Špionice i slučajno sam primijetio ljudsko tijelo ispred ulaznih garažnih vrata u prizemlju kuće. S obzirom na to da je kuća udaljena od puta oko 30 metara, u prvi mah učinilo mi se da se radi o nekakvoj vreći napunjenoj odjevnim predmetima, ali kada sam već prošao pored kuće, posumnjao sam da bi se moglo raditi o ljudskom tijelu.

Zbog toga sam na prvom pogodnom mjestu okrenuo automobil i vratio se do Begićeve kuće da provjerim o čemu se radi. Pozvao sam radnike obližnjeg Tepih centra i zajedno s njima otišao do kuće, gdje sam pored velike lokve krvi vidio mladića u besvjesnom stanju kako sklupčan leži na bočnoj strani – ispričao nam je Husić.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Jedan komentar

  1. Dragom Allahu fala da imamo barem dobar komsiluk, koji nam u mnoga doba prvi mogu izac u pomoc kao i u susret. Fala Husicu i od mene od srca na takvoj brzoj smisljenoj pomoci! Bas na Husica i na njegovu akciju se trebaju mnogi ugledati. Bravo super.

Komentariši