Tvrđava Gradina Srebrenik

Šokantna priča 16-godišnjakinje koju je silovalo sedamnaest ljudi

Sedmog novembra na UKC-u u Tuzli šesnaestogodišnja Merima S. iz lukavačkog naselja Gnojnica rodila je zdravo dijete. Odbila ga je prihvatiti, jer je na svijet došlo poslije brojnih silovanja koja je nad njom izvršilo, kako je ocu ispričala, čak sedamnaest osoba, šesnaest iz Gnojnice i jedna iz Sapne.

Dijete u domu

U Centru za socijalni rad Lukavac znaju da je maloljetnica rodila dijete i da ga nije prihvatila pa je, kako kaže direktor ove ustanove Kasim Mujkić, smješteno u Dječiji dom u Tuzli.

– Za silovanje o kojem vi govorite mi ne znamo – kratko je odgovorio na naše pitanje o silovanju direktor Mujkić.

Za slučaj višestrukog silovanja maloljetnice ništa ne znaju ni u policiji Tuzlanskog kantona, niti u Kantonalnom tužilaštvu, jer im slučaj još nije prijavljen. Međutim, podatke ima djevojčicin otac Omer Sejdinović, demobilisani nezaposleni borac koji živi od 40 KM dječijeg dodatka i nadničarenja. Otvorio je dušu dopisniku “Dnevnog avaza”, a za nekoliko dana podnijet će prijavu policiji i SIPA-i.

– Imam dokaze i spisak svih sedamnaest osoba koje su u više navrata, pojedinačno i grupno na više mjesta, u šumama, privatnim kućama, vikendicama i automobilima silovali moju kćerku, koja je, uz to što je maloljetna, i lakše mentalno retardirana. Rano se, još u osnovnoj školi razvila, išla je s drugaricama u diskoteke, ponekad je kući dolazila potištena, ali ništa osim toga značajno nisam primijetio. U zadnjih nekoliko mjeseci počela se debljati, a onda nositi komotniju odjeću. Niko, pa ni ja ni supruga nismo mogli pomisliti  da nosi dijete, krila je trudnoću. Tek kada je dobila porođajne bolove hitno smo otišli u bolnicu gdje je rodila. Bio sam u šoku i izgubljen – kaže otac Omer, koji se i sam liječio kod neuropsihijatra, a danas su ga spopale i ove nevolje.

Krivične prijave

Među onima koji su izvršili ovo gnusno krivično djelo ima i oženjenih ljudi, radnika iz inozemstva, mladića iz susjedstva. Sada svi oni, kada su čuli da će se u istragu uključiti Tužilaštvo i MUP TK, krivicu hoće da svale na jednog retardiranog mladića, što i Merima i njeni roditelji, pa i cijelo selo, odbacuju kao podvalu koja neće proći.

Djevojčica je nakon svega što joj se dogodilo i nakon poroda još u šoku, ali se svih detalja itekako dobro sjeća. Njen otac kaže da će prodati utovljeno june, jedino što ima iz čega može izbiti koju marku, angažirati advokata te podnijeti krivične prijave protiv onih koji su zlostavljali i silovali njegovo dijete.

– Onaj ko ovo o čemu pričamo nije uradio ne treba se bojati, oni drugi će odgovarati. Osim krivične prijave, podnijet ću i privatnu tužbu s oštetnim zahtjevom od kojeg će mnoge zaboljeti glava. Hoću da istina izađe u javnost, da se drugima zlo ne ponovi – kazao je na kraju Omer Sejdinović iz Gnojnice, kojem dobri ljudi dolaze, tješe ga i pomažu mu u teškim trenucima.

Vezali je i prijetili

Tri dana poslije poroda, Merima je došla kući i ocu ispričala sve što je doživjela od februara i nekoliko narednih mjeseci. Otvoreno je svoj slučaj ispričala i nama.

– Prvi put kada sam izgubila nevinost silovala su me trojica mještana u šumi Klanac u Gnojnici. Bilo je strašno, uzaludne su bile molbe i plač da to ne rade. Poslije toga, i ostali su me presretali gdje god su me vidjeli. Susretnu me, strpaju u kola i voze me u privatnu kuću, vikendicu ili u šumu. Kada bih se opirala, vezali bi mi ruke za sjedišta automobila. Jednom su mi puščanu cijev stavili pod vrat i zaprijetili da nikom ništa o ovome što su mi uradili ne pričam – kazala je Merima.

dnevniavaz.ba

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši