Simpatizeri SDS-a transparentima poručili Govedarici: Ko to prodaje vjeru za večeru

U Banjaluci će danas biti održana sjednica Glavnog odbora SDS-a, a po njenom okončanju predviđene su izjave za medije.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio je juče iz članstva potpredsjednika stranke Kostadina Vasića zbog “teže povrede stranačkog Statuta, iznošenja u javnost neistina i dezinformacija i nanošenja ozbiljne štete interesima SDS-a”.

Vasić je ocijenio da je njegovo isključenje iz stranke očajnički potez i da će na sjednici Glavnog odbora “istjerati iz SDS-a Mladena Bosića, Dragana Mektića, Aleksadru Pandurević i njihovog izaslanika Vukotu Govedaricu”.

Isključenje iz stranke je uslijedilo dan nakon što je Vasić izjavio da srpsko jedinstvo u Sarajevu sprečava grupa funkcionera u SDS-u, koju predvode Dragan Mektić, Mladen Bosić i Aleksandra Pandurević, koji to rade “po nalogu stranih obavještajnih službi”.

Beogradske “Večernje novosti” navode da bi Govedarica mogao da izazove raskol u partiji, u pokušaju da se održi na sadašnjoj poziciji i spriječi stvaranje srpske koalicije sa SNSD-om u parlamentu BiH.

Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica najavio je da će na sjednici Glavnog odbora biti riječi o tome kojim pravcem će krenuti SDS i da li će razgovarati sa ostalim političkim partijama u vezi sa zajedničkim učešćem u vlasti na nivou BiH, entiteta i eventualno gdje je potrebno sa lokalnim zajednicama.

Bjelica je rekao da članovi Predsjedništva SDS-a, koji se zalažu za razgovore sa SNSD-om i ostalim partijama kada je u pitanju interes Republike Srpske i srpskog naroda u BiH, imaju snažnu podršku Beograda i Srpske pravoslavne crkve, te da se lično zalaže za te razgovore.

The post Simpatizeri SDS-a transparentima poručili Govedarici: Ko to prodaje vjeru za večeru appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]