Sergej Trifunović u Tuzli: Od glume do politike

Sedmi Tuzla film festival doveo je brojne zvjezde ponovo u Tuzlu. Veliko intersovanje je svakako zabilježeno na predavanjima, odnosno diskusijama sa regionalnim glumcima, poznatim po vrlo značajnim ulogama u uspješnim filmovima.

Današnje predavanje se održalo u amfiteatru na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli sa, trenutno, jednim od najboljih glumaca iz cijelog regiona. U pitanju je Sergej Trifunović, poznat po svojoj harizmi u medijima, ali i raznim oštrim izjavama koje vrlo često potencira. Također je poznat po kritici društva, ali isto tako i društvenom aktivizmu. Kada su u pitanju uloge u filmskoj industriji, niko ne može zaboraviti ulogu iz Turneje.

Na današnjem predavanju sa studentima Univerziteta u Tuzli, Sergej je razgovarao o glumi i njenoj suštini, umjetnosti u 21. stoljeću i uslovima koji se pružaju mladim umjetnicima. Ne bi Sergej bio Sergej da nije kritikovao i kolege glumce koji svoj posao rade krajnje neprofesionalno, pa je rekao kako su neki glumci fenomenalni, ali veliki dio njih je zapravo obično smeće.

S obzirom da je prije četiri godine osnovao fondaciju kojoj je cilj da prikupi potrebna sredstva za liječenje teško oboljele djece iz Srbije, nije se ustručavao dati svoj komentar na medije iz Srbije koji prvenstveno svoj posao rade kako bi zadovoljili potrebe države, odnosno vladajućih moćnika. Istakao je da će u budućnosti osnovati fonadaciju, koja bi radila na istom principu, i u Bosni i Hercegovini, ali i Makedoniji.

Podsjećamo, Sergej Trifunović je ove godine član žirija na Tuzla film festivalu za kategoriju igranog filma.

The post Sergej Trifunović u Tuzli: Od glume do politike appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]