Tvrđava Gradina Srebrenik

SDP nastavlja s rekonstrukcijom vlasti na svim nivoima

Predsjedništvo SDP-a BiH danas je na 73. sjednici dalo jednoglasnu podršku predsjedniku stranke Zlatku Lagumdžiji, generalnom sekretaru Nerminu Nikšiću i potpredsjedniku Damiru Hadžiću na nastavku aktivnosti u vezi sa rekonstrukcijom vlasti na svim nivoima.

Sa sjednice je poručeno da SDP nema namjeru obnavljati partnerstvo sa SDA na bilo kojem nivou, te da će i dalje zagovarati rekonstrukciju vlasti na svim onim nivoima na kojima do sada nije završena, saopćeno je iz ove stranke.

“Predsjedništvo je pozdravilo presudu Ustavnog suda Federacije BiH u slučaju Desnica Radivojević, te ovom prilikom iznijelo stav da ova presuda predstavlja pobjedu pravne države i potvrdu da postoje institucije koje poštuju i štite Ustav. SDP očekuje da će Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir što prije staviti van snage odluku o razrješenju federalnog ministra prostornog uređenja i dopremijera Federacije Desnice Radivojevića”, navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

Na sjednici su analizirani i nezvanični izborni rezultati. Konstatirano je da bez obzira što je izborni rezultat u poređenju sa rezultatima iz 2008. godine po broju glasova birača i broju osvojenih vijećničkih mandata rastao, iako se broj načelnika povećao, SDP ne može biti u potpunosti zadovoljan, odnosno očekivali su bolji rezultat, saopćeno je iz ove stranke.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši