SDP: MUP RS-a naredio je skidanje naših bilborda u Banjoj Luci

Kandidat SDP-a i Proevropskog bloka za Narodnu skupštinu RS-a Vojin Mijatović kazao je za Klix.ba kako je jutros u Banjoj Luci krenula posljednja faza ludila od pojedinaca koji su prisvojili institucije vlasti u Republici Srpskoj.

“Naime jutros su od pripadnika MUP-a krenule prijetnje prema firmi Nova Oprema d.o.o Banja Luka, sa kojom SDP BiH ima ugovor o zakupu bilborda za oglašavanje u okviru kampanje za predstojeće izbore. Naime od oglašivača je traženo da se momentalno skinu bilbordi SDP-a BiH i Proevropskog bloka i to bez odlaganja uz lične prijetnje”, rekao nam je Mijatović.

SDP je oglašivača tražio da im se dostavi pismeni nalog MUP-a ili bilo koga.

“Dobili smo odgovor da oglašivač pristaje na tužbu protiv istog, ali da moraju skinuti zbog strašnih pritisaka i prijetnji. Uputili smo dopis MUP-u da nam kažu gde smo i koji zakon prekršili i da nam daju pismeni nalog zbog čega se skidaju naši bilbordi”, kazao je Mijatović.

Zaključio je da nažalost ovaj događaj u Banja Luci samo pokazuje da živimo u srednjem vijeku, a ne u 2018. godini.

“I ovog puta ćemo poručiti nema više straha nećete nikoga uplašiti, dosta je više šutnje, ovo je biti zemlja za sve nas”, poručio je Mijatović.

Klix.ba

The post SDP: MUP RS-a naredio je skidanje naših bilborda u Banjoj Luci appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]