Riješena misterija nestanka djevojke iz sela kod Gradačca?

Kod Gradačca u BiH slučajni prolaznici u trošnoj kući pronašli su 26. novembraljudski kostur s odvojenom glavom. Vjeruje se da je riječ o Mariji Knežević (32) iz hrvatskog povratničkog naselja Tramošnica Gornja, koja je nestala još prošle godine, piše Dnevni avaz.

 Kostur su pronašli Kada Topčagić te njezina kćer i zet, koji je u trošnu kuću ušao i prvi našao kosti. Kada priča kako su vidjeli i cipele od kojih je jedna bila na nozi, a druga u kutu sobe. Pokraj kostura ležao je nož, a do noža pramen kose.

Petar i Danica Knežević, roditelji nestale Marije, za Dnevni avaz kazali su da im se kći posljednji puta javila 30. novembra 2016. godine.

Foto. Avaz

– Godinu iščekivanja, godinu suza i godinu neizvjesnosti… Tada mi je poslala poruku da joj je mobitel u kvaru i da se, dok ga ne popravi, neće moći javljati. To je bila njena posljednja poruka. Mi u ponedjeljak idemo dati krv za DNK. Tijelo još nismo vidjeli. Želimo da se ovo sve već jednom završi, mi smo na izmaku snage i živaca – rekla je majka Danica.

Obdukcija je obavljena još u utorak, no prema neslužbenim informacijama uzrok smrti nije se mogao tačno utvrditi te će biti potrebna dodatna vještačenja.

U Tramošnici Gornjoj istovremeno su se pojavile brojne teorije o Marijinoj smrti, pa mještani špekuliraju od toga da je bila u zabranjenoj vezi do teorije da se otrovala ili da je mučki ubijena.

The post Riješena misterija nestanka djevojke iz sela kod Gradačca? appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]