Tvrđava Gradina Srebrenik

Ramazanska poruka glavnog imama MIZ Srebrenik

Cijenjena braćo i sestre!

Glavni imam Refik ef. Hodžić

U četvrtak, 19. jula 2012. godine sa akšam namazom nastupa mubarek mjesec Ramazan 1433.h.g. U petak 20. jula je prvi dan ramazanskog posta.
Nastupa nam blagoslovljeno vrijeme Ramazana, u kome ljudska duša i srce posebno čeznu za duhovnim životom, moralnom srećom i vječnim spasom. To je vrijeme u kome intenziviramo svoja vjerska osjećanja i pojačano razmišljamo o Bogu, skrušeno i ponizno u tevbi, dovi i molitvi, nastojimo pronaći smiraj i rješenje svojih životnih problema, briga i nedaća . To je vrijeme posta, iz koga crpimo odlučnost i ustrajnost, svoju duhovnu snagu, tu najjaču branu mnogim životnim iskušenjima. Svaki naš pokret, govor, djelo i htijenje koje strijemi dobru u mubarek Ramazanu mnogostruko se nagrađuje. Snaga vjere u nama je onolika, koliko smo spremni da činimo dobro, odlučni da se radujemo dobru i darujemo dobro, sreću i ljubav drugima. Zato radujmo se našem mubarek gostu i njegovim darovima koji nas obavezuju da i sami budemo od onih koji daruju: poslušnost i zahvalnost Stvoritelju, našu vjernost i pouzdanost prijatelju, našu brigu i lijep primjer našoj djeci, otvorenost naše duše i pruženost naše ruka našoj braći i sestrama kojim dugujemo našu brigu i saosjećanje.

Uz ove poruke i iskrene dove Allahu dž.š., da nam otvori vrata svoje milosti, oprosta i vječnog spasa, u ime MIZ-e Srebrenik, svim muslimanima i muslimankama čestitamo dolazeće mubarek dane mjeseca Ramazana, sa željom da ga provedu u zdravlju i rahatluku tražeći Allahovo zadovoljstvo.

Ramazan šerif mubarek olsun!

Glavni imam
Refik ef.Hodžić

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši