Pucao na proslavi, pa ranio četvero ljudi

Na proslavi u mjestu Mahovo, opština Martinska Ves u Hrvatskoj, sinoć oko 23 sata, 39-godišnjak je u dvorištu iz pištolja za kojeg posjeduje oružani list za držanje i nošenje, u vazduh ispalio više hitaca, nakon čega je pištolj zakočio.

Prilikom otklanjanja zastoja pištolja, ispalio je dva hica prema okupljenim ljudima, pri čemu su četiri osobe povrijeđene u predjelu potkoljenica, piše Index.hr.

Njima je ljekarska pomoć pružena u sisačkoj Opštoj bolnici te su osobama u dobi od 18, 26 i 61 godinu utvrđene lake tjelesne povrede, dok su četvrtoj osobi, 29-godišnjaku, utvrđene teške tjelesne povrede.

Zbog sumnje da je počinio krivičnog djela dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom 39-godišnjak, kojem je alkotestiranjem izmjereno 0,82 promila, uhapšen je te se provodi kriminalističko istraživanje.

fokus.ba

The post Pucao na proslavi, pa ranio četvero ljudi appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]