PROVALJENO U BKC ŽIVINICE – Direktor Krivalić: Materijalna šteta je 1.000 KM

U zgradi Bosanskog kulturnog centra Živinice u subotu (30. juni) ujutro je došlo do provale, nakon koje je pričinjena materijalna šteta. Potvrdio je to na svom FB profilu direktor ove kulturne institucije, Elmir Krivalić.

Nakon što je zatekao provalnika, muškarca srednjih godina, Krivalić je odmah kontaktirao organe reda, pa je slučaj trenutno u daljnoj nadležnosti policije i pravosudnih institucija.

“Policija ga je privela i uhapsila, ali su rekli da se radi o osobi koja ima psihičkih problema i sada je smješten na psihijatriju. Od Suda se traži da ga proglase neuračunljivim. Materijalna šteta je u iznosu od oko 1.000 KM”, rekao je Krivalić u telefonskom razgovoru za Kameleon.

The post PROVALJENO U BKC ŽIVINICE – Direktor Krivalić: Materijalna šteta je 1.000 KM appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]