Pripremite kapute, stiže hladni val!

Promjena vremena početkom sljedeće sedmice donijet će znatno svježiji zrak sa sjevera evropskog kontinenta. Očekuje se da će temperature u subotu biti niže i za 15 stepeni u odnosu na petak. U ponedjeljak nas očekuje novo naoblačenje uz kišu i dodatni pad temperature.

– Hladan zrak će prodrijeti dublje na evropski jug i jugoistok. S obzirom na to da do tada ima još 6 do 7 dana, detaljnije prognoze treba još uzimati s rezervom – navode hrvatski meteorolozi.

Promjena vremena početkom sljedeće sedmice donijet će znatno svježiji zrak sa sjevera evropskog kontinenta, tako da ćemo tokom iduće sedmice na planinama izmjeriti i prve “minuse”, a moguć je i prvi snijeg na visinama iznad 1.400 metara.

Oštar pad temperature očekuje se nakon tople radne sedmice, pa će za vikend temperature biti niže i za 10 do 15 stepeni, kako su najavili meteorolozi.

Do subote će u cijeloj zemlji biti veoma toplo tokom dana, a noći će biti hladne. Dnevne temperature bit će prave ljetne i kretat će se između 26 i 32 stepena.

Stabilno i lijepo vrijeme posljedica je anticiklona, koji se nalazi iznad većeg dijela Evrope, ali za vikend moramo da se oprostimo od ljeta.

U nedjelju će biti promjenljivo oblačno, ali i dalje hladnije i, najvjerovatnije, bez padavina.

– Kalendarska jesen počinje u nedjelju te su temperature koje su za 10-15 stepeni niže od trenutnih i primjerene tom dobu. Sadašnje temperature su za 7-8 stepeni iznad prosjeka – kaže meteorolog.

Sljedeće sedmice vrijeme će biti stabilno, suho i umjereno toplo, bez vrućina koje imamo ove sedmice. Jutra će biti svježa, jutarnje temperature iznosit će manje od 10 stepeni, a dani će biti prijatno topli.

Avaz.ba

The post Pripremite kapute, stiže hladni val! appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]