Srebrenik.NET / Vijesti / Predstavnici SGV-a općine Srebrenik i TK sastali se s nacelnikom Sanelom Buljubašićem

Predstavnici SGV-a općine Srebrenik i TK sastali se s nacelnikom Sanelom Buljubašićem

Danas je u kabinetu općinskog načelnika održan sastanak sa predstavnicima Srpskog građanskog Vijeća TK-a  i SGV-a općine Srebrenik.

Ispred SGV-a TK-a prisutni su bili; Zoran Jovanović i Duško Liščić,a ispred SGV-a općine Srebrenik; Milorad Blagić – predsjednik, Stojan Ostojić, Mićo Jovanović i Sretko Pantić.

Sastanku je takođe prisustvovao i Novalija Dedić.
Na sastanku se razgovaralo o stanju povratničke populacije u naseljeu Potpeć, kao i o projektima i planovima koje povratnici imaju namjeru realizovati u narednom periodu.
Tražila se pomoć i podrška općine, a naročito u poboljšanju vodosnabdijevanja, kanalizacije  i drugih infrastrukturnih projekata u naselju i Mjesnoj zajednici Podpeć.
Povratnici Srbi su spremni uzeti aktivno učešće u svim projektima kao i maksimalno se uključiti u sve društvene tokove i dešavanja na području svoje Mjesne zajednice i općine Srebrenik, jer su svjesni da njihova vjekovna ognjišta nisu nigdje drugo do baš tu u njihovom rodnom kraju Potpeću.

Osvrnuli su se takođe i na ostala povratnička naselja naše općine a u kojima žive pravoslavci, njihove probleme i istakli značaj podrške na poboljšanju stanja i svih drugih uslova života i u svim tim naseljima.

Konstatovano je da je naša zajednička želja i cilj da se situacija povratnika čim prije popravi a općinski načelnik Sanel Buljubašić je iskazao potpunu spremnost općine za podršku u realizaciji svih projekata koje povratnici odrede i prezentuju.

Svjesni teške ekonomske situacije i krize u svjetkim razmjerama, realnim pristupom i  zajedničkim djelovanjem moći će se stvari promijeniti na bolje.

Kratko se govorili i o konstituisanju Vijeća MZ Potpeć i njegovom radu i funkcionisanju na dobrobit svih stanovnika ovog naselja, u kome svi članovi Vijeća treba da aktivno sudjeluju i daju svoj maksimum oko realizacije programskih ciljava i projekata koji će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu i suživotu svih stanovnika MZ Potpeć.

Sastanak je završen konstatacijom da je Bosna i Hercegovina naša zajednička domovina, koju trebamo dodatno i sa ljubavlju izgrađivati, jačajući time i povjerenje, saradanju i suživot svih njenih stanovnika.

A Srebrenik je vijekovima i uvijek bio primjer suživota i tolerancije, pa nam je to svima još i dodatna obaveza, ponos a i velika čast.

(radiosrebrenik.ba)

Ostavi komentar