Predrag Kojović: Najbolji dani za Bh. blok tek dolaze

Upitali smo ga, naime, kakvi su trenutni odnosi unutar Bh. bloka, poglavito između trojice lidera, a nakon burne sjednice Glavnog odbora SDP-a gdje su se lomila koplja oko toga da li će ostati u opoziciji i potvrditi jedinstven stav lidera Bh. bloka na prethodnom sastanku.

“Donošenje odluke o ulasku, odnosno o neulasku u koaliciju s HDZ-om, SDA i SNSD-om je uzburkalo strasti unutar partija, što je bilo i za očekivati. To je prirodno. Ljudi imaju svoje stavove i mišljenja i zastupaju ih strasno, bore se da budu uzeti u obzir pri donošenju odluke. Da li je u tom procesu došlo do izjava i poteza za koje bih volio da se nisu dogodili? Naravno da jeste. Da li je jedan dio tih reakcija isprovociran lažnim vijestima i spinovima koji primarno dolaze iz izvora koji Bh. blok vide kao opasnost po sopstvenu političku budućnost? To je, ja mislim, više nego očigledno i jasno svakome ko iole prati politiku i ima tačne informacije. Ili barem ima želju i priliku da jednostavnim telefonskim pozivom provjeri da li se radi o istini ili o političkom spinu”, rekao je Kojović.

On nam je otkrio da je prošle sedmice zamolio predsjednika DF-a Željka Komšića da se vide i da razgovaraju upravo o tome.

“Želim da uspostavimo takve i odnose i komunikaciju kako bismo uspješno branili Bh. blok od glasina, lažnih vijesti i drugih podmetanja i počeli graditi pokret koji bi prvi put imao šansu da suštinski promijeni bosanskohercegovački politički pejzaž. S tog sastanka sam izašao s utiskom da najbolji dani za Bh. blok tek dolaze”, kazao je Kojović.

Upitali smo ga i za komentar na informacije o tome da bi Boriša Falatar mogao biti predložen za delegata Doma naroda BiH?

“Ne. To nikad nije ni razmatrano na Predsjedništvu Naše stranke. Ono o čemu smo zapravo kratko razgovarali na posljednjoj sjednici Predsjedništva je da s Komšićem prodiskutujem o mogućnost da mi i DF probamo u državni Dom naroda izglasati vanstranačkog kandidata iz reda hrvatskog naroda. Jedino ime koje je bilo spomenuto u tom kontekstu je gospodin Slavo Kukić. Dakle, jedna potpuno lažna vijest na koju se onda, kao u svakom političkom spinu, nepotrebno i ružno reaguje”, kazao je Kojović.

Upitan da prokomentira reakcije iz DF-a na ovu informaciju, rekao je da mu je isuviše stalo do Bh. bloka da bi vatre koje su zapalili protivnici Bh. bloka gasio kerozinom.

The post Predrag Kojović: Najbolji dani za Bh. blok tek dolaze appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]