Predložen pritvor osumnjičenima za obljubu u Bosanskoj Gradišci

Pritvor je, nakon saslušanja, predložen za Miroslava Popovića (33), Luku Šinika (26) i Stevu Guskića (25), zbog postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

O prijedlogu za određivanje pritvora odredit će se sudija Okružnog suda Banjoj Luci.

Hapšenje osumnjičenih uslijedilo je još 17. maja, odnosno jučer nakon objavljenih neprimjerenih fotografija na društvenim mrežama, na kojima su trojica muškaraca i naga ženska osoba, s posebnim potrebama.

Slučaj objave fotografija je zgrozio javnost, jer se radi o iživljavanju nad nemoćnom osobom, te je odmah reagovala i policija.

The post Predložen pritvor osumnjičenima za obljubu u Bosanskoj Gradišci appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]