Poruka Čede Jovanovića od koje ZASTAJE DAH: Dolazim zbog Bosne, Bošnjaka, mog naroda, zbog naše djece…

Predsednik Liberalno-demokratske partije Srbije, Čedomir Jovanović poručio je danas u Potočarima, gdje prisustvuje obilježavanju 23. godišnjice od genocida počinjenog u julu 1995. godine, da je sjećanje na ljude koji su stradali najjasnija slika ludila koje postoji i koje nam i danas diše za vratom.

“Dolazim ovdje godinama i dolazim zbog Bosne, Bošnjaka, mog naroda, zbog naše djece, zbog ljudi. Kakva poruka odavde može da ode? Čini mi se da su Bošnjaci ovdje stradali jednom prije 23 godine, a da moj narod i svi oni koji negiraju srebrenički genocid stradaju svakog dana. Ovdje odavno ne dolazim zbog toga što tih 8.372 popisanih ljudi smatram žrtvama. Oni više nego naša pamet čuvaju to malo mira što imamo ovdje među nama. Sjećanje na njih je najjasnija slika tog ludila koje postoji i koje nam i danas diše za vratom. Dok ne budemo imali snagu da pobijedimo činjenicu da još uvijek zlo potiskuje dobro i laž istinu, nišani ovdje će mnogo više činiti za mir i za budućnost nego mi živi”, poručio je Jovanović.

The post Poruka Čede Jovanovića od koje ZASTAJE DAH: Dolazim zbog Bosne, Bošnjaka, mog naroda, zbog naše djece… appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]