Srebrenik.NETwork

Pomozimo porodici Hodžić iz Gornjih Moranjaka da imaju ljudske uvjete za život

Mujo Hodžić iz Gornjih Moranjaka živi sa suprugom Amelom i dvoje maloljetne djece (bolesna djevojčica od 4. god. i sin od 13. god.). Niko iz porodice nije zaposlen, a žive u krajnje neuvjetnim i nehumanim uslovima, što se može vidjeti na fotografijama. Porodica je socijalni slučaj.
Sprat u kojem trenutno žive pripada Mujinom bratu.

Džematski odbor džemata G. Moranjci zajedno sa Muamer ef. Bećirović, ovih dana pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći ovoj porodici, da im se opremi donji sprat kuće koji pripada Muji, kako bi ova porodica dobila adekvatan smještaj, a djeca rasla u normalnim uslovima bez vlage i prokišnjavanja, uslovima kakve priliče životu čovjeka.

Potrebno je dosta novca, truda i materijala za uređenje sprata do useljenja, stoga se mole i pozivaju svi ljudi dobre volje koji mogu na bilo koji način pomoći, bilo novčano, bilo u materijalu da se jave na broj telefona: 061/ 757-001 ili na Facebook profil ”Džemat Moranjci Gornji”, gdje mogu pratiti tok akcije.
Možete i doći, svakim danom, posjetiti ovu porodicu ukoliko želite, i na licu mjesta uvidjeti kako žive u G. Moranjcima, kod čitaonice.

POKAŽIMO DA SMO LJUDI, BUDIMO HUMANI!
Mujo sa porodicom Vam se unaprijed zahvaljuje!