Srebrenik.NET / Vijesti / Plakati sa raznim pitanjima lijepljeni povodom Dana ljudskih prava

Plakati sa raznim pitanjima lijepljeni povodom Dana ljudskih prava

a7312bf221b7fe2d2dcc6bca38936a6d83872e3583b0124def9af7b1d44bc989Povodom Dana ljudskih prava, aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BH), u saradnji sa “Oštrom nulom” (Banja Luka), Centrom za mlade “Kvart” (Prijedor) i udruženjem “Agape” (Ljubuški), su organizovali akciju plakatiranja u osam gradova širom BiH, sa porukom “Postojiš li, vrijediš li, jesi li si slobodan/na?”, od kojih je jedan i Srebrenik.

Napominjemo, jučer su u našoj čaršiji osvanuli plakati sa ranije navedenim porukama.

Inicijativa će sutra (10.12.) ispred Katedrale u Sarajevu i na Španskom trgu u Mostaru postaviti “stubove prava” u 12 sati, na kojim će biti istaknuti konkretni zahtjevi prema novoizabranim predstavnicima u vezi sa rješavanjem ključnih pitanja diskriminacije i kršenja ljudskih prava u zemlji.

Istog dana će se u Stocu održati javna tribina “Slobodni Stolac” u 17 sati, nakon čega slijedi nastup Kontre i DJ Soula u 20 sati, u stolačkom Locco Baru. U Gornjem Vakufu/Uskoplju, Inicijativa u saradnji sa Pozorištem mladih organizira prikazivanje predstavu “Samo nek’ ne puca”, reditelja Dine Mustafića po tekstu Emira Imamovića.