OTVOREN SPORTICUS: Tuzla je bogatija za specijalizirani Medicinski centar za sportsku prevenciju i rehabilitaciju (FOTO)

U Tuzli je otvoren Medicinski centar kojeg čini tim stručnjaka spreman da u svakom trenutku svojim znanjem, iskustvom, stpljenjem i ljubaznošću brine o Vašem zdravlju poštujući najviše standarde, principe savremene medicine i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije.




Svi gosti na svečanom otvaranju mogli su vidjeti vrhunski opremljenu ordinaciju u kojoj će sportisti sa povredama svih vrsta imati najbolju moguću njegu i pomoć. Osim obilaska potpuno novog, savremeno opremljenog Medicinskog centra, svi prisutni su uživali u druženju i prigodnom programu, kome je domaćin, uz dr. Buljugića bio i poznati bh.novinar i voditelj Damir Šehanović.


Dr. Edin Buljugić, osnivač i vlasnik “Sporticusa”, otkrio je šta se to krije iza same ideje Medicinskog centra “Sporticus”, te kako se došlo do reputacije kojom se mogu pohvaliti širom Balkana.

“Ideja o “Sporticusu” je zapravo bila ideja da to bude specijaliziran centar kao što ga imaju veliki sportski centri Barcelona, Bajern, Real i tako dalje, i da se striktno bavimo sportskom prevencijom i sportskom rehabilitacijom. Tako smo i započeli projekat prije sedam godina u Sarajevu. Inače, moja veza sa sportom ove godine će biti okrugla dvadeset i pet godina, od klubova Zmaj od Bosne, Sloboda, RK Jedinstvo, pa do angažmana u košarkaškoj, rukometnoj i Davis Cup reprezentaciji, na što sam jako ponosan.”









The post OTVOREN SPORTICUS: Tuzla je bogatija za specijalizirani Medicinski centar za sportsku prevenciju i rehabilitaciju (FOTO) appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]