Ostali kratkih rukava: Ništa od povećanja paušala

Na sjednici Gradskog vijeća Živinice vijećnici su svoje paušale koji su iznosili 990 KM, sa dodatnom stimulacijom od 10% za prisustvo  na Sjednici, povećali na 1300 KM.

Ova odluka naišla je na žestoku reakciju javnosti koja nije podržala trošenje svog novca na veće plate vijećnicima. Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković održao je i hitnu sjednicu Kolegija gradonačenika na kojoj je tražio da se odmah pošalje zahtjev za preispitivanje Odluke Gradskog vijeća.

Danas je stiglo i razrješenje čitave zavrzlame oko povećanja paušala:

“Odluka o povećanju paušala danas je stavljena van snage, zahvaljujem se svima na podršci.”, napisao je Kamenjaković na svojoj Facebook stranici.

The post Ostali kratkih rukava: Ništa od povećanja paušala appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]