Tvrđava Gradina Srebrenik

Održan predramazanski koncert “Na krilima Ramazana”

Detalj sa koncerta
Detalj sa koncerta

Sinoć je Domu kulture u Srebreniku, koji je bio premal da primi sve posjetioce, održan Veliki predramazanski koncert pod nazivom „Na krilima ramazana“ koji su organizirali hor „Zefir“ i MIZ Srebrenik.
Na koncertu su nastupili najpoznatiji horovi islamske duhovne muzike iz BiH: „Ihlas“ iz Brčkog, „Nuru Ayni“ iz Kalesije, „Azizija“ Orašje, hor „Zefir“ Srebrenik i iz susjedne Hrvatske nastupio je hor „Selsebil“, te grupa studenata iz Malezije.
Na samom početku koncerta prisutne je poselamio glavni imam MIZ-a Srebrenik Refik ef.Hodžić i uputio ramazansku poruku.
– Simboličnom porukom “Na krilima Ramazana” želimo izraziti dobrodošlicu najodabranijem mjesecu u godini, mubarek ramazanu koji zauzima značajno mjesto u životima muslimana. Doživljavamo ga kao životni predah u kome darovima vjere i blagodetima ramazanskih ibadeta krijepimo svoje biće i snažimo svoj iman, rekao je Refik ef.Hodžić uputivši svim muslimanima ramazansku čestitku riječima: Ramazan Šerif Mubarek Olsun.

Obraćanje glavnog imama MIZ Srebrenik
Obraćanje glavnog imama MIZ Srebrenik

Organizacija je prema mišljenju svih učesnika bila na nivou, a posjetioci se slažu da se ovako brojna manifestacija do ovoga koncerta nije održala u našem gradu.
Organizatori su uz zahvalnost Načelniku općine, gospodinu Mehmedu Bajraktareviću koji je bio generalni pokrovitelji ove manifestacije najavili da će predramazanski koncert u Srebreniku postati tradicionalni.

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, ove godine je prvi dan ramazana i prvi dan posta u ponedjeljak, 1. augusta. Prva teravija je u nedjelju, 31. jula.

Pregledajte album fotografija sa koncerta “Na krilima Ramazana” (KLIKNI).

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši