Tvrđava Gradina Srebrenik

Održan koncert “Pjesmom za srce”

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla u petak uvečer je održan humanitarni koncert „Pjesmom za srce“ u organizaciji Ansambla „Zefir“ iz Srebrenika. Sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je za liječenje Samira Okića, tridesetpetogodišnjeg oca dvoje maloljetne djece.

U junu prošle godine otkriveno je da Samir boluje od dilatativne kardiomiopatije i neophodna mu je hitna transplantacija srca sa plućnim krilom koju je jedino moguće izvršiti u inostranstvu i za šta su potrebna velika materijalna sredstva.

Učesnici programa su dvosatnim izvođenjem ilahija, kasida i sevdalinki omogućili publici da uz humanost osjete i ljepotu ove vrste muzike.

Srca publike svojim emotivnim nastupom osvojio je Mirza Selimović iz Srebrenika, koji je dostigao veliku popularnost učešćem u show programu „Zvijezda možeš biti“.

– Samir Okić je moj sugrađanin i zbog toga se nisam dvoumio da li da prihvatim učešće u ovom humanitarnom koncertu. Drago mi je da na ovaj način mogu dati svoj doprinos spašavanju jednog života“, kazao je Selimović čije je interpretacije publika u više navrata nagradila ovacijama.

Ništa manje aplauza nisi dobili ni ostali izvođači koji su ove večeri pjevali za humanost, a to su: Hor „Nuru Ayni“ iz Kalesije, Ansambl „Zefir“ iz Srebrenika te intepretatori Jasmin Hasić i Armin Muzaferija.

Na kraju koncerta organizatori su se zahvalili svim učesnicima uvjereni da će dobrota i humanost pomoći Samiru Okiću.

 

(Tuzlarije.net)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši