ODLUKA VLADE TK: 180.000 KM za rad i projekte vjerskih zajednica

Vlada TK je danas donijela Program raspodjele sredstava sa potrošačke jedinice “Pomoć vjerskim zajednicama za 2018. godinu”. Ovim programom se raspoređuje ukupno 180.000 KM, koliko je ovogodišnjim budžetom planirano za pomoć vjerskim zajednicama.

Sredstva se mogu koristiti za programske aktivnosti vjerskih zajednica. izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju vjerskih objekata i drugo.

Za programske aktivnosti, izgradnju, sanaciju, rekonstrukciju vjerskih objekata i drugo Islamskoj zajednici – Muftijstvo tuzlansko predviđeno je 50.000 KM. Katoličkoj crkvi za Franjevački samostan “Sv. Petra i Pavla” Tuzla i za župe na području Tuzlanskog kantona predviđeno je ukupno 45.000 KM i to 25.000 KM za programske aktivnosti, izgradnju, sanaciju, rekonstrukciju vjerskih objekata i drugo, te za programske aktivnosti vezane za  unutrašnje uređenje Pratećeg objekta i Univerzitetske dvorane HKC Sv. Franjo u Tuzli 20.000 KM.

Srpskoj pravoslavnoj crkvi – Crkvena Opština Tuzla predviđeno je ukupno 85.000 KM, od čega je 25.000 KM predvođeno za programske aktivnosti, izgradnju, sanaciju, rekonstrukciju vjerskih objekata i drugo, a za aktivnosti u vezi toplifikacije Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice i postavljanje novog mermernog poda 60.000 KM. Ovaj hram je pod zaštitom države kao spomenik kulture 0 kategorije (najveći stepen zaštite).

The post ODLUKA VLADE TK: 180.000 KM za rad i projekte vjerskih zajednica appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]