Nove cijene goriva na pumpama u Federaciji BiH

Na benzinskim pumpama u Federaciji BiH vidljive su nove cijene goriva. U posljednja dva dana gorivo je poskupjelo za pet feninga po litri. Vozači negoduju, a odgovorni ovo pravdaju poskupljenjima na svjetskom tržištu. Za to vrijeme, u drugom bosanskohercegovačkom entitetu nema novog rasta cijena.

Za litar goriva, bilo da je riječ o dizelu ili benzinu, vozači će morati izdvojiti dvije marke i 36 feninga. Tako je gorivo sada skuplje za pet feninga. Građani, već odavno naviknuti na iznenadna poskupljenja, ističu da nemaju izbora.

Na međunarodnom tržištu od 6. septembra više su cijene goriva, tako je na londonskom tržištu cijena barela porasla za 28 centi. Svako povećenje cijena na svjetskom tržištu naftni trgovci u BiH uredno prate. Ipak, bilo bi dobro i da prate pojeftinjenje nafte.

Ministarstvo trgovine FBiH navodi da su od 27.8. do 10.09.2018. godine zaprimili oko 570 obrazaca za promjenu maloprodajne cijene goriva od ukupno 683 benzinske pumpe u Federaciji BiH. Pomenuta promjena maloprodajne cijene nafnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH odnosi se na povećanje od 0,05KM/litru za dizel goriva i BMB 95.

Novo povećanje cijena goriva samo je još jedno u nizu od početka ove godine, kao posljedica primjene novog Zakona o akcizama.

federalna.ba

The post Nove cijene goriva na pumpama u Federaciji BiH appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]