Tvrđava Gradina Srebrenik

“Ni jedan osnovac bez užine”

UG Pustinjska Ruža Srebrenik je zapocela jos jednu humanu akciju i jos jednu pozitivnu pricu. kako saznajemo od predsjednika UG Pustinjska Ruza Esmira Selimovica, u toku je akcija u kojoj je planirano, u svim osnovnim školama na području općine Srebrenik, obezbijediti školske užine za djecu bez jednog ili oba roditelja, i za djecu koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica.
“Ovaj projekat uspješno smo realizirali u OŠ Rapatnica već treći mjesec za redom. Spiskove na kojima se nalazi 101 učenik iz gore navedenih kategorija dostavile su nam još četiri škole (OŠ Podorašje, Prva OŠ Srebrenik, Druga OŠ Srebrenik i OŠ Tinja). Očekujemo da će nam i ostale tri škole (OŠ D. Potok, OŠ Sladna i OŠ Špionica) uskoro dostaviti spiskove kako bismo krenuli u, nadamo se, uspješnu realizaciju zacrtanog cilja tj. da nijedno dijete ne ostane bez užine”, kaže Selimovic.

“Udruzenje nema direktan izvor finansiranja, ali clanovi imaju jaku zelju, volju i potrebu da, bar u određenoj mjeri pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Imamo, na opštu radost, dosta dobrih ljudi koji još uvijek hoće i žele da svoja dobra podijele s drugima, tako da vjerujem da će se građani, kao i bezbroj puta do sada, uključiti u realizaciju i ovog projekta, kako bi pomogli jednoj od najranjivijih kategorija stanovništva”, kaze predsjednik UG “Pustinjska Ruža” Srebrenik Esmir Selimovic.Svi oni koji zele biti ucesnici projekta “Ni jedan osnovac bez užine”, odnosno zele donirati odredjenu sumu novca, više informacija mogu dobti na telefon broj 061/293-897.

 

(radiosrebrenik.ba)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši