Tvrđava Gradina Srebrenik

Na svim putevima saobraća se otežano i usporeno

Zbog novih sniježnih padavina na svim putevima u našoj zemlji saobraća se otežano i usporeno, a i vidljivost je u pojedinim krajevima smanjena zbog intenzivnih padavina (posebno Kanton Sarajevo).

Ugaženog snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm, a dodatne probleme stvara i niska temperatura zbog koje je kolovoz zaleđen, kao i mjestimično jak vjetar koji stvara sniježne nanose.

Zbog sniježnih nanosa izdvajamo puteve u jugozapadnoj Bosni, kao i dionice Jablanica-Drežnica, Ripač-Bosanski Petrovac-Lanište i Bosanski Petrovac-Drvar.

Upotreba lanaca obavezna je za teretna vozila na svim dionicama preko planinskih prevoja. Ekipe putne operative održavaju prohodnost puteva, ali je njihov rad otežan zbog snijega koji i dalje pada.

Upozoravamo vozače da je zbog izrazito niskih temperatura usporeno djelovanje posipnog materijala, te apelujemo da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja su ovoga jutra kratkotrajna.  Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, preko GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila preko 7,5 tona, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Oblačno sa snijegom

U BiH danas će biti oblačno sa snijegom, na jugu mjestimično sa susnježicom i kišom.

Vjetar će biti umjeren, na jugu i zapadu jak sjeveroistočni, a na jugoistoku južni i jugoistočni.

Dnevna temperatura biće od minus deset do minus šest, na jugu do četiri stepena Celzijusovih.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši