Srebrenik.NETwork

MUP TK: Slobode lišen N.I. iz Tuzle zbog zloupotrebe položaja, krivotvorenja isprava i prevare

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta danas su, postupajući po operativnom planu sačinjenom s ciljem poduzimanja zajedničkih policijskih mjera i radnji službenika MUP-a TK na sprečavanju zloupotrebe prilikom registracije motornih vozila i rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih od strane pojedinih osoba – zaposlenika osiguravajućih kuća na području grada Tuzla, te na osnovu prikupljenih dokaza, a uz naredbu Kantonalnog suda u Tuzli, oduzeli slobodu N.I., rođenom 1976.godine iz Tuzle.

Naime, N.I. se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnih djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. Krivičnog zakona FBiH, Krivotvorenje isprava iz člana 373. stav 2. a u vezi sa stavom 1. istog člana KZ FBiH i KD-a Prijevara iz člana 294. stav 1. KZ FBIH.

Riječ je o krivičnim djelima počinjenim na području Tuzle u kojima je oštećen budžet Tuzlanskog kantona u većem iznosu.

Takođe je izvršen pretres porodičnih kuća, pomoćnih objekata, vozila i kancelarija u vlasništvu ili korisništvu navedene osobe na području Tuzle i Srebrenika. Prilikom vršenja pretresa na pomenutim lokacijama pronađeni su i oduzeti predmeti traženi naredbom, a koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

N.I. je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, i isti će u zakonskom roku uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, dok je u toku daljnji rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

The post MUP TK: Slobode lišen N.I. iz Tuzle zbog zloupotrebe položaja, krivotvorenja isprava i prevare appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico