MUP TK: Slobode lišen N.I. iz Tuzle zbog zloupotrebe položaja, krivotvorenja isprava i prevare

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta danas su, postupajući po operativnom planu sačinjenom s ciljem poduzimanja zajedničkih policijskih mjera i radnji službenika MUP-a TK na sprečavanju zloupotrebe prilikom registracije motornih vozila i rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih od strane pojedinih osoba – zaposlenika osiguravajućih kuća na području grada Tuzla, te na osnovu prikupljenih dokaza, a uz naredbu Kantonalnog suda u Tuzli, oduzeli slobodu N.I., rođenom 1976.godine iz Tuzle.

Naime, N.I. se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnih djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. Krivičnog zakona FBiH, Krivotvorenje isprava iz člana 373. stav 2. a u vezi sa stavom 1. istog člana KZ FBiH i KD-a Prijevara iz člana 294. stav 1. KZ FBIH.

Riječ je o krivičnim djelima počinjenim na području Tuzle u kojima je oštećen budžet Tuzlanskog kantona u većem iznosu.

Takođe je izvršen pretres porodičnih kuća, pomoćnih objekata, vozila i kancelarija u vlasništvu ili korisništvu navedene osobe na području Tuzle i Srebrenika. Prilikom vršenja pretresa na pomenutim lokacijama pronađeni su i oduzeti predmeti traženi naredbom, a koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

N.I. je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, i isti će u zakonskom roku uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, dok je u toku daljnji rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

The post MUP TK: Slobode lišen N.I. iz Tuzle zbog zloupotrebe položaja, krivotvorenja isprava i prevare appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]