Mihajlović: Nema pomirenja dok se slavi nečije stradanje

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je povodom 23 godine od hrvatske vojno-policijske akcije “Oluja” da se ne može govoriti o pomirenju i boljoj budućnosti za građane Srbije i Hrvatske dokle god se bude slavilo bilo čije stradanje.

“Za budućnost Srbije i Hrvatske i celog regiona važno je da čuvamo sećanje na ono što se desilo u prošlosti, da ne zaboravimo ubijene i prognane i da se nepravda koja je učinjena njima ne ponavlja prema njihovoj deci”, saopštila je Mihajlovićeva.

Ona je ocijenila da je u interesu čitavog regiona da Srbija i Hrvatska rješavaju otvorena pitanja i da se povezuju, ali da to ne može izbrisati prošlost i sjećanje na žrtve i prognane u ovoj akciji.

“Današnja generacija političara u Srbiji i Hrvatskoj ima priliku da uradi više od prethodnih da odnosi dve države budu bolji i da onima koji dolaze posle nas ostavimo manje problema nego što smo ih zatekli”, naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je navela da je “zalog bolje budućnosti” za građane Srbije i Hrvatske svaki infrastrukturni projekat koji dvije zemlje zajedno realizuju i ostave iza sebe, rješavanjem pitanja granica, unapređenjem zaštite manjina prema evropskim standardima, vraćanjem imovine ili potragom za nestalima.

Mihajlovićeva je istakla da ne očekuje da ova godišnjica “Oluje” prođe drugačije od svih prethodnih – tako što će se u Hrvatskoj pjevati i slaviti, dok će se u Srbiji sjećati svih žrtava i prognanih u ovoj akciji.

Vijesti.ba

The post Mihajlović: Nema pomirenja dok se slavi nečije stradanje appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]