Mak Hasić specijalnim avionom odletio u Istanbul, nastavlja borbu protiv teške bolesti

Sedmogodišnji Mak Hasić koji ima rijedak i agresivan oblik ne – Hodgkinovog limfoma pod nazivom Burkittov limfom, visokog stepena malignosti, danas je krenuo na nastavak liječenja u Turskoj u klinici Medical park.

Specijalnim sanitetskim avionom u Tursku je prebačen. Dječak je poletio u 11 sati po našem vremenu i već je primljen u bolnicu Medical Park u Istanbulu.

Za malog Maka posljednjih mjesec dana prikupljao se novac kako bi se mogao nastaviti boriti protiv bolesti koja je ovom dječaku zahvatila više vitalnih organa uključujući bubrege, jetru, debelo crijevo, te koštana srž koja je prema procjenama zahvaćena oko 16 posto.

“Obavještavam sve članove grupe “Srcem za Maka”, one koji nas nesebično podržavaju u borbi za našeg Maka, da je Mak poletio sa Sarajevskog aerodroma za Istanbul. Neka mu je sretno i da nam se što prije vrati zdrav akobogda. Hvala vam što ste svi uz našeg Maka”, napisao je na grupi Hadis Hasić.

Foto: Facebook

Podsjećamo, limfom je ušao u četvrti stadij, od moguća četiri, međutim, nada za oporavak ovog dječaka je i dalje velika.

Akcija prikupljanja novca i dalje traje, a svi koji žele pomoći Maku mogu to učiniti putem PayPala, uplatama na domaći i INO račun, kao i uplatama na račun “Pomozi.ba” organizacije u Austriji.

PayPal: [email protected]

Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Mak Hasić

Za uplate u Austriji:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Mak Bašić

Klix.ba

The post Mak Hasić specijalnim avionom odletio u Istanbul, nastavlja borbu protiv teške bolesti appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]