Lejla Mujanović iz Srebrenika nova članica Upravnog odbora ASuBIH-a

U periodu od 4. do 7. septembra u Hotelu Hollywood u Sarajevu održana je VIII Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, a koja predstavlja najveći događaj za srednjoškolce naše države.

lejla
Lejla Mujanović

Ovogodišnja Generalna skupština okupila je 100 srednjoškolaca iz 54 različite lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine, uključujući i predstavnike partnerskih organizacija iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Formalni dio skupštine obilježen je biranjem novog predsjednika, kao i devet članova Upravnog odbora.

Na čelu organizacije nalazi se Amar Kundalić iz Zenice dok novi sastav Upravnog odbora čine Zlatko Bedžetović iz Tuzle, Valerija Blagojević iz Modriče, Nedim Alibegović iz Sarajeva, Lejla Mujanović iz Srebrenika, Lejla Hadžić iz Cazina, Ivana Filipović iz Prozor-Rame, Elda Lolić iz Živinica, Faruk Gutić iz Banovića, te Merisa Ćemo iz Sarajeva.

Tokom četverodnevnog događaja, učesnici i gosti imali su priliku prisustvovati raznim radionicama i predavanjima koje su prvenstveno bazirane na planiranju rada Asocijacije srednjoškolaca u BiH u narednom periodu, ali i analizi rada u prethodnoj godini.

S obzirom da je većina učesnika prvi put boravila u Sarajevu, omogućen je i zajednički izlet u vidu istraživačke igrice gdje su imali priliku, rješavajući zagonetke, posjetiti kulturno-historijske znamenitosti grada.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji. Asocijacija okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

1asubih

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …