Tvrđava Gradina Srebrenik

Lažna je izjava da je BHT-u ponuđen besplatan prijenos

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić, prije prethodnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se ovih dana održava u Srbiji, nakon više razgovora o uvjetima prijenosa utakmica reprezentacije usmeno je obavijestio BHRT da je Savez dogovorio dugoročnu saradnju s komercijalnom TV stanicom TV1, saopćeno je iz BHRT-a.

BHRT je uputio saopćenje za javnost nakon što su se u prethodna dva dana u nekim dnevnim novinama i na web portalima pojavile ”neutemeljene i neistinite” kritike na adresu Radio televizije Bosne i Hercegovine jer u programu BHT1 nije bilo prijenosa kvalifikacionih utakmica rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine s Grčkom.

BHRT oštro osuđuje ovakve postupke i obavještava javnost u BiH da pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2013. godine, niti gospodin Karačić niti bilo ko drugi iz Rukometnog saveza BiH nije obavijestio BHRT da je pomenuti ugovor istekao, niti je od BHRT-a tražena ponuda za direktnim prijenosima utakmica sa Kiprom i Grčkom, kao što je bio slučaj svih prethodnih sezona BHRT-a.

”Da stvar bude gora po Smaju Karačića, na zvaničnoj web stranici Rukometnog saveza BiH stoji da je jedan od njihovih medijskih partnera i dalje TV1 , što precizno raskrinkava lažne i nedobronamjerne izjave generalnog sekretara date nekim web portalima”
, stoji u saopćenju BHRT-u.

BHRT ističe da je izjava generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH Smaje Karačića da je BHT-u ponuđen besplatan TV prijenos utakmica u Goraždu i Solunu – lažna.

U BHRT-u  se pitaju kako to da baš nijedna druga TV kuća, uključujući i zvaničnog medijskog partnera s naslovne web stranice Saveza, također nije bila zainteresirana za besplatan prijenos nastupa državnog tima.

”Zanimljivo je da se Karačić poziva na zakonsku obavezu BHRT da prenosi utakmice rukometne reprezentacije, pa s pravom postavljamo pitanje da li je generalni sekretar skalapanjem ugovora s komercijalnom TV kućom prekršio zakon na koji se sam poziva”, naglašeno je u saopćenju.

BHRT napominje da je Rukometni savez BiH odlučio da prekine saradnju s BHRT, a sada želi da svoju odgovornost prebaci na javni servis BiH, te da će iskoristiti sve zakonske mogućnosti da se zaštiti od neutemeljenih napada bez obzira da li oni dolaze od ljudi poput Karačića ili od medija koji objavljuju neprovjerene informacije, bez ikakvog pokušaja da čuju i drugu stranu.

”S pravom postavljamo pitanje želi li generalni sekretar Rukometnog saveza podizanjem medijske prašine, nakon plasmana u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2013. godine, skrenuti pažnju javnosti sa lošeg stanja u kojem se nalazi rukometni sport u BiH”, navodi se u saopćenju BHRT-a.

(Fena/Srebrenik.NET)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši