KARATE KLUB “SLOBODA” TUZLA: Za viša učenička zvanja položila 44 kandidata

Jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u Gradu soli, Karate klub „SLOBODA“ je u petak, 6. jula, održao polaganje za sve kategorije kandidata za učenička zvanja u karateu koji su ispunili uslove za polaganje za viša zvanja (pojaseve).

Zbog velikog interesovanja i broja kandidata, polaganje je održano u sali gdje se održavaju treninzi, pred licenciranim ispitivačima Karate saveza BiH: Husanović Muhamed 4.DAN, Redžepagić Eldin 3.DAN i Bećirbašić Mirza 3.DAN.

Polaganju su pristupila 44 kandidata i to za žuti pojas – 21, za oranž pojas – 7, te za zeleni pojas – 16 kandidata.

Uspjeh na polaganju je bio zadovoljavajući s obzirom na uvježbanost i starosnu dob kandidata.

Za ovu grupu kandidata je predviđena pauza do polovine augusta.

Takmičarska ekipa Kluba nastavljasa treninzima i pripremama za predstojeća takmičenja koja ih očekuju u drugom dijelu ove sezone, kao i nastavak sa aktivnim učešćima na svim takmičenjima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, prezentujući klub, grad Tuzlu i Kanton ostvarujući zapažene rezultate.

The post KARATE KLUB “SLOBODA” TUZLA: Za viša učenička zvanja položila 44 kandidata appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]