Tvrđava Gradina Srebrenik

Josipović: Dobrodošli dragi Bosanci i Hercegovci!

Predsjednik susjedne nam Republike Hrvatske Ivo Josipović, osudio je stav HDZ-ovog lista Makarsko primorje, gdje su u tekstu naslovljenom sa “Gosti koji su višak” Ive Ćurkovića, Bosanci i Hercegovci proglašeni “nepoželjnim” gostima na hrvatskoj obali, “ali ih se ne može izbjeći”.

 

Josipović je na svom Facebook profilu napisao sljedeće: “Čitam, neki s prezirom i omalovažavanjem, gotovo rasistički, govore o turistima-gostima iz susjedne BiH. Svaki je gost dobro došao u Hrvatsku, posebno prijatelji iz BiH. Uživajući u ljepotama Hrvatske, šire prijateljstvo, stvaraju nova poznanstva, ali i jačaju naše gospodarske rezultate. Ovdje većina ljudi ne mjeri goste samo po tome koliko im je debeo novčanik. Zato, dobro došli dragi Bosanci i Hercegovci”!

Predsjednik Hrvatske je ovaj komentar ostavio na svojoj Facebook fan stranici, a sudeći po komentarima ispod njega, većina građana te zemlje razmišlja isto.

Tako je Jasna Kuvač napisala: “Kao turističkom djelatniku svaki gost je DOBRODOŠAO gost, a mi stalno tvrdimo da smo zemlja za savršen odmor”. Do momenta objavljivanja ovog teksta na Josipovićevoj stranici je ostavljeno 165 komentara, gdje su mnogi ugostitelji podržali njegov stav.

Podsjetimo, urednik Ćurković u Makarskom primorju piše o tome kako Bosanci ne ostavljaju dovoljno kuna, mokrenjem u vodi zagađuju hrvatsko more, te se toaletom koriste samo u krajnjoj nuždi.

Ovo nije prvi put da se u hrvatskim medijima povlači ista tema. Prošlog ljeta je novinarka HTV-a Dijana Čuljak u udarnom Dnevniku prokomentarisala kako građani BiH samo zauzimaju mjesto na hrvatskim plažama, a ne ostavljaju novac.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši