Srebrenik.NET / Vijesti / Iz BIHAMK-a stiglo upozorenje za vozače koji narednih dana namjeravaju putovati

Iz BIHAMK-a stiglo upozorenje za vozače koji narednih dana namjeravaju putovati

Radi niskih temperatura iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na moguću poledicu na kolovozu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posebnu pažnju, u posljednjem izvještaju o stanju na putevima, skreću na puteve u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog nastupajućih novogodišnjih praznika, danas od 12 sati do 24 sata 2. januara 2018. zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Pojačan intenzitet saobraćaja u toku dana očekuje se na dionicama koje vode ka ski centrima i zimskim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta. Apeluju na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

The post Iz BIHAMK-a stiglo upozorenje za vozače koji narednih dana namjeravaju putovati appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico