IRMA DOBRINJIĆ I AIDA DURAKOVIĆ: “Naš cilj je pomoći drugima da uspiju i da se riješe svih svojih barijera i prepreka”

Tuzla je ponovo pokazala da je korak ispred drugih. Ovaj put, taj korak su napravile dvije studentice Edukacijsko-rehabilitcijskog fakulteta u Tuzli – Irma Dobrnjić i Aida Duraković. 

Njih dvije će uskoro postati socijalni pedagoginje, a prije nego li zgrabe diplomu u ruke, odlučile su napraviti prvi profesionalni korak, a mogli bismo reći i poduzetnički. Odlučile su osnovati prvo online savjetovališta za djecu, mlade, i odrasle osobe „Svijet bez etikete“. Za ženski.ba Irma i Aida su govorile o samoj ideji, ali i putu od ideje ka realiziji.

Nezadovoljne načinom na koji naša šira zajednica kako u Bosni i Hercegovini, a tako i na Balkanu funkcioniše, odlučile smo da napravimo neke pozitivne promjene u društvu, a samim tim i da promovišemo važnost mentalnog zdravlja. Fakultet smo obje i upisale upravo iz velike želje da pomažemo ljudima, i samo smo čekale pravi trenutak kada ćemo zapravo tu želju sprovesti u djelo“, započinje Irma naš razgovor.

Cijeli razgovor s ovim sjajnim mladim damama pročitajte na ženski.ba.

The post IRMA DOBRINJIĆ I AIDA DURAKOVIĆ: “Naš cilj je pomoći drugima da uspiju i da se riješe svih svojih barijera i prepreka” appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]