Tvrđava Gradina Srebrenik

Inicijativa Prim. dr. Ibrahima Zukića

http://www.radiosarajevo.ba/upload/images/HARD_Regija/Bolnica_ilustracija.jpgPredsjednik Kluba SDA u OV Srebrenik, Prim. dr. Ibrahim Zukić, pokrenuo je incijativu za osnivanje JZU Opća bolnica za općine Srebrenik i Gradačac.
Ove dvije općine po standardima po broju stanvnika mogu da osnuju Opću bolnicu, budući da se osniva na sto hiljada stanovnika. Osnivanjem ovakve ustanove podigao bi se nivo zdravstvene zaštite stanovništva. Po novom zakonu ZZ specijal.konsultativna služba pripada bolnicama tako da bi kroz sadašnji vid zdravstvene zaštite ostali bez konsultativn-specijalističke službe. Takodje se kroz otvaranje ove bolnice rješava pitanje dijaliznog centra, budući da 40 pacijenata iz Srebrenika i 27 iz Gradačca imaju potrebe za dijalizom.
Rješilo bi se pitanje dijagnostičkih usluga koje ova ustanova za sobom povlači, što bi sigurno stvorilo preduslove za jedan savremen dijagnostički centar ( sve dijagnostičke pretrage na koje naši građani čekaju veoma dugo).

U tom pravcu je predloženo:
-da se u budžetu općine Srebrenik 2014. planira 200 000 KM kao inicijalna sredstva za početnu dokumentaciju
– da se u planskim dokumentima općine i grada planira lokacija za ovu ustanovu uz magistralni put na dijelu od Špionice do D. Potoka
-da se pokrenu razgovori sa općinom Gradačac na ovu inicijativu.

(foto:ilustracija)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši