Incident u Sanskom Mostu: Vlasnik objekta potkresao stabla u parku, intervenisala policija

 

Na mjestu događaja su došli policijski službenici i općinski komunalni inspektor. Vlasnik nedovršenog objekta Šefik Sinanović rekao je policajcima da je on potkresao stabla, jer, kako je rekao, ima namjeru da zaštiti svoj objekat od propadanja, a krošnje su “smetnja da sa mehanizacijom i materijalom priđe objektu”.

 

“Ja sam 16. maja pismenim putem upoznao općinsku službu za prostorno uređenje, gradnju i stambene poslove i općinskog načelnika da u narednih nekoliko dana planiram otpočeti radove na uređenju vanjskog i unutrašnjeg dijela mog objekta u Prijedorrskoj ulici broj 12, međutim oni su nisu oglasili po mom pismenom aktu, što je bilo i očekivano”, rekao je on.

Ovi radovi, kaže, obuhvataju privremeno zatvaranje, pokrivanje objekta i radove na uređenju površine oko objektau što kraćem roku.

“Meni objekat propada, a ne dozvoljavaju mi gradnju”, naglasio je on.

Izvor: klix.ba

The post Incident u Sanskom Mostu: Vlasnik objekta potkresao stabla u parku, intervenisala policija appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]