Tvrđava Gradina Srebrenik

Gužva na šalterima za izdavanje biometrijskih pasoša sve veća

Kako su MUP FBiH i RS obavijestili građane Bosne i Hercegovine, koji namjeravaju da putuju u zemlje Šengen zone, da na vrijeme obezbijede biometrijske pasoše gužve na šalterima za izdavanje istih su sve veće i veće.  Zakonski rok za izdavanje putne isprave je mjesec dana, a cijena je 40 KM.

Prilikom razgovora sa službenim licima na šalteru za izdavanje pasoša u Srebreniku, istakli su nam: “Ranije se dnevno obrađivalo oko 80 zahtjeva za izdavanje biometrijskih pasoša, ali ukidanjem  viza, zadnjih mjesec dana taj broj prelazi 150 zahtjeva na dan.”

Biometrijski pasoš se može dobiti uz zahtjev na šalteru u pošti kojem se priloži lična karta i stari pasoš, ko ga posjeduje ili samo lična karta, uz uplatu u iznosu od 40 KM.

Građani BiH će od 15. decembra moći slobodno da putuju u zemlje Šengena, uz biometrijske pasoše.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši